Weer met plezier naar school
DuNk; hét begeleidingsprogramma voor tieners van 12 t/m 17 jaar die vastlopen op of geschorst worden van school.
Ben jij vader, moeder of docent van een fantastische tiener, maar is een gespannen sfeer op school of thuis meer gewoonte dan uitzondering? Het blijft soms een raadsel wat er in het hoofd van een tiener omgaat. Het ene moment vertrekt hij of zij goedgemutst naar school, het andere moment komt hij of zij woest thuis. Van ruzie op school tot schorsing, niks verbaast je meer. Het is heel normaal dat je als ouder, maar ook als docent frustraties voelt. Je wilt zo graag anders voor je kind of leerling. Het is niet alleen slecht voor zijn schoolprestaties, maar de sfeer in huis wordt er ook niet beter van. Een fijne thuissfeer en minder afwezigheid op school, dat moet toch te doen zijn? Maar hoe? Met ons trainingsprogramma ‘DuNk’ helpen we tieners dit patroon te doorbreken. De start van een nieuw begin.
Als je weet hoe je bent en waarom je in een specifieke situatie bepaald gedrag vertoont, is het makkelijker dit gedrag aan te passen. Dit is dan ook de basis voor ons trainingsprogramma. Een sterke eigen-DuNk noemen wij dat.
Tijdens het laagdrempelige, maar intensieve programma leert jouw kind of leerling omgaan met moeilijke situaties. We gaan op zoek naar helpend gedrag zodat vecht– of vluchtgedrag niet meer nodig is. Dit komt na de training dan ook veel minder vaak voor.
Het is goed dat jouw kind of leerling stap voor stap zichzelf en zijn of haar problematiek steeds beter leert kennen. Maar hij of zij kan dit niet alleen. Gedurende het programma werken de DuNk-trainers samen met ouders en docenten. Jullie kennen jouw kind of leerling immers het allerbeste. Iedereen ontvangt tools die hem of haar te helpen. Door samen te werken, versterken wij elkaar.
Ben je benieuwd wat De Huiswerkkamer voor jouw kind en jullie gezin kan betekenen? Vraag een intakegesprek aan – helemaal gratis en vrijblijvend.
Alle voortgezet onderwijsleerlingen: van 1e klas vmbo tot 6 gymnasium.
We ook kinderen opvangen en helpen die tijdelijk niet terecht kunnen op de basisschool?